niedziela, 18 maja 2014

KARCZEK W KETCHUPIE

Po całym tygodniu pracy, wyczekiwana i leniwa niedziela.
Wreszcie w spokoju mogłam krzątać się po kuchni, bez żadnego pośpiechu :)
Takie dni należą do moich ulubionych.
No i oto efekt dzisiejszego relaksu, obiad co prawda jednodaniowy, ale za to z pysznym deserem.... o tym już w kolejnym poście.

SKŁADNIKI:

1 kg karkówki wieprzowej
2 duże cebule
6-7 łyżek pikantnego ketchupu
sól
pieprz 
sos sojowy

A jak to zrobić:


Mięso oczyścić z błon oraz nadmiaru tłuszczu i pokroić w plastry.
Oprószyć solą i pieprzem i zalać niewielka ilością sosu sojowego, odstawić do lodówki na około 2 godziny.
Cebulę pokroić w piórka.
Mięso połączyć z keczupem i układać w naczyniu żaroodpornym, przekładając cebulą.
Dusić pod przykryciem, w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 1,5 godziny.





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...