czwartek, 11 kwietnia 2013

UDKA Z KURCZAKA PIECZONE W PRODIŻU

Za każdym razem kiedy brakuje mi czasu, a rodzina głodna patrzy we mnie jak w swoją zdobycz, którą właśnie chce upolować na obiad, doceniam wszystkie cuda techniki, które są moimi pomocnikami kuchennymi.
Prodiż jest jednym z moich ulubionych.
Wystarczy przyprawić mięso i włożyć do środka, włączyć ............ zająć się pozostałymi czynnościami domowymi, a po godzinie do półtorej smaczne i soczyste mięsko może powędrować na talerz.


SKŁADNIKI:

12-14 udek z kurczaka
czosnek granulowany
papryka mielona słodka
sól
pieprz


A jak to zrobić:

Nic prostszego :)
Udka umyć i odciąć z nich zbędny tłuszcz.
Dokładnie obtoczyć w przyprawach i ułożyć w prodiżu.
Urządzenie podłączyć do prądu i piec w nim mięso około półtorej godziny.

Można też po godzinie dorzucić trochę warzyw np. papryka, marchewka brokuł ..., które razem z mięsem ładnie się zapieką.


1 komentarz:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...