piątek, 8 listopada 2013

DOMOWE RAFAELLO

Co ja pacze :)
To już mój 200 (czytaj dwusetny) post.
Nawet nie wiem kiedy to się stało. 
Wiem za to ile radości daje mi to co robię:)
Dziękuję Wam za to, że odwiedzacie, że czytacie i mam nadzieję, że korzystacie :)

No to dzisiaj dla Was trochę słodyczy :)

SKŁADNIKI:

25 g cukru pudru
50 g masła 
1 tabliczka białej czekolady
3/4 szklanki wiórków kokosowych
obrane migdały ok. 20 sztuk
oraz wiórki kokosowe do obtoczenia kulek

A jak to zrobić:

Czekoladę połamać na kostki i rozpuścić w kąpieli wodnej, odstawić aby lekko przestygła.
W misce utrzeć dokładnie cukier puder z masłem przy użyciu miksera.
Następnie wlać roztopioną czekoladę i dosypać wiórki, utrzeć całość na gładką masę.
Tak przygotowaną masę odstawić na 30 minut do lodówki.
Jak masa stężeje formować małe kulki w środek których włożyć migdał.
Obtoczyć w wiórkach i już prawie gotowe.
Jeszcze tylko 2 godzinne leżakowanie pralinek w lodówce i możemy się nimi delektować.


4 komentarze:

  1. uuuuuuuła :) pycha
    muszę to zrobić :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Swietne dzis sie za to biore pozdrawiam :*

    OdpowiedzUsuń
  3. W takim razie miłej pracy i smacznego :)

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...