piątek, 17 maja 2013

ZUPA KALAFIOROWO-FASOLKOWA

Moja córka zdecydowanie nie przepada za zupami.
Tym większe było moje zdziwienie, gdy będąc w pracy dostałam od niej smsa o treści:
Ta zupa była pyszna.
Powtórzyła mi to jeszcze raz jak wróciłam do domu.
Uwierzcie takie słowa z jej ust pod kątem zup, nie padają często
Zapraszam na zupę z kategorii: pyszne jak u mamy :)

SKŁADNIKI:.

2 piersi z kurczaka
2 marchewki
1 pietruszka
1/2 małego selera
1/2 pora
3-4 ziemniaki
kalafior
fasolka szparagowa
sól, pieprz
ziarenka smaku
suszony lubczyk


A jak to zrobić:

Marchewki i pietruszkę obrać ze skórki i zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
Seler obrać i pokroić w drobną kostkę, razem z porem.
Warzywa przesypać do garnka, zalać wodą i gotować aż lekko oddadzą smak.
Piersi z kurczaka pokroić (każdą na trzy części) i dodać do warzyw, gotować wywar, używając do smaku przypraw.
Ziemniaki obrać ze skóry, pokroić w dość grubą kostkę i dodać do wywaru.
Kiedy ziemniaki będą półtwarde, dodać różyczki kalafiora i fasolkę.
Gotować, aż warzywa zmiękną.
Całej zupy nie zabielać, podawać z łyżką naturalnego jogurtu.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...