poniedziałek, 15 kwietnia 2013

SZYBKIE SPAGHETTI

No i doczekaliśmy się wiosny :)
A co za tym idzie doczekałam się większego ruchu w pracy, no bo w końcu zaczął się sezon.
Zmęczona i głodna doczołgałam się wreszcie do domu i ostatkiem sił przygotowałam kolację.
Zapach czosnku i świeżych ziół zawsze potrafi postawić mnie na nogi.

SKŁADNIKI:

makaron spaghetti ugotowany al`dente
1 łyżka oliwy
3-4 ząbki czosnku
3 łyżki pasty pomidorowej
świeże oregano i bazylia
sól, pieprz
tarta mozzarella do posypania


A jak to zrobić:

Na patelni rozgrzać oliwę i dodać przeciśnięty przez praskę czosnek.
Podsmażać przez chwilkę aby nie przypalić czosnku.
Dodać zagotowany makaron, pastę pomidorową i posiekane zioła.
Całość chwilę podsmażyć, aby składniki się połączyły, doprawiając solą i pieprzem.
Gotowe spaghetti przełożyć na talerz i posypać startą mozzarellą.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...