Odkąd po raz pierwszy pokusiłam się aby nafaszerować jajka wędzonym łososiem, wciąż o nich myślę i mam na nie ochotę.
Dziś po zabieganym dniu w pracy postanowiłam dogodzić sobie i moim kubkom smakowym.
Takie jajka wyśmienicie smakują zarówno na kolację jak i śniadanie, ale zapewniam, że równie dobrze będą się prezentowały na stole podczas jakichkolwiek uroczystości.
SKŁADNIKI:
4 jajka
100 g wędzonego łososia
1 łyżka drobno pokrojonego szczypiorku
1 łyżka majonezu
sól, pieprz
kiełki do dekoracji
A jak to zrobić:
Jajka ugotować na twardo, obrać ze skorupek, przekroić i wydrążyć żółtka.
Żółtka przełożyć do miseczki, dodać pokrojonego w drobną kostkę łososia i szczypiorek oraz majonez.
Wszystkie składniki dobrze ze sobą połączyć doprawiając do smaku pieprzem i solą.
Tak powstałą masą faszerujemy nasze połówki jajek i posypujemy odrobiną kiełków w moim przypadku są to kiełki rzodkiewki.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz