Czy kolor na talerzu ma znaczenie ?
Oczywiście, że tak :)
Dlatego bardzo się cieszę, z nadchodzącej pory roku, która przyniesie nam produkty o cudownych barwach.
Dzisiaj proponuję sałatkę w moim ulubionym kolorze, przełamaną zielenią czosnku niedźwiedziego, który otrzymałam od Małgosi z Bon Appétit Małgorzaty
SKŁADNIKI:
2 średniej wielkości buraki
kilka różyczek kalafiora
10 listków czosnku niedźwiedziego
1 łyżka majonezu
1 łyżka jogurtu naturalnego
sól
pieprz kolorowy
oliwa
A jak to zrobić:
Buraki umyć, przekroić na pół, skropić oliwą i wstawić (w zamkniętym naczyniu żaroodpornym) do nagrzanego piekarnika 170 stopni na około godzinę.
Kalafior podzielić na małe różyczki i ugotować al dente.
Upieczone buraki obrać ze skórki i pokroić w drobną kostkę.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz