Pierwszy dzień urlopu zaplanowałam na wiosenne porządki na balkonie.
Było ciężko, ale się opłacało.
Rosną już sobie pelargonie, zioła i przyjdzie jeszcze czas na pomidorki koktajlowe i paprykę.
Jak się mieszka w bloku to trzeba sobie jakoś radzić.
Dobrze, że mam przynajmniej duży balkon to jakoś te moje roślinki się tam pomieszczą.
A już teraz na balkonie kieliszek wina i faszerowana cukinia.
SKŁADNIKI:
1 średniej wielkości, młoda cukinia
1/2 kostki sera feta
4 suszone pomidory
2 łyżki pokrojonych oliwek (mogą być zielone lub czarne)
pieprz
oliwa z oliwek aromatyzowana czosnkiem
A jak to zrobić:
Cukinię umyć i pokroić na 1- 1,5 centymetrowe krążki.
Z każdego plastra wykroić pestki, aby powstał otwór w środku.
Przygotować farsz z fety, pokrojonych drobno suszonych pomidorów i oliwek.
Dobrze wymieszać i doprawić pieprzem, sól jest zbędna, gdyż feta sama w sobie jest słona.
Pokrojoną cukinię wypełnić w środku farszem i smażyć na rozgrzanej oliwie z obu stron, aż cukinia zmięknie.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz