Dzisiaj po namowach córki, aby zrobić coś słodkiego przygotowałam sernik na zimno.
Polecam wszystkim zabieganym, bo samo przygotowanie takiego deseru nie zajmuje zbyt wiele czasu ( nie licząc oczywiście czasu tężenia masy w lodówce) .
A po obiedzie zawsze znajdzie się jeszcze miejsce na małe co nieco :)
SKŁADNIKI:
1 opakowanie okrągłych biszkoptów
1/2 słoika dżemu malinowego
1 galaretka cytrynowa
2 serki Danio waniliowe
A jak to zrobić:
Galaretkę przygotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu (dodając trochę niej wody wtedy masa lepiej stężeje), i odstawić do wystygnięcia.
Dno i boki tortownicy wyłożyć biszkoptami.
Biszkopty które są na spodzie dokładnie pokryć dżemem malinowym.
Do ostudzonej , lekko już tężejącej galaretki dodać serki i dobrze wymieszać (można też użyć miksera).
Gotową masę wylać na przygotowane wcześniej biszkopty i dżem.
Całość odstawić do lodówki.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz