środa, 27 lutego 2013

PARÓWKI W NALEŚNIKU Z DODATKAMI

Dzisiejsza propozycja jest jednym z ulubionych dań mojej rodzinki.
Wiem, że parówki to nic ciekawego ale od czasu do czasu po nie sięgam.
Zazwyczaj nie podaję ich samych tylko staram się je jakoś urozmaicić.
I oto jedna z moich propozycji.


SKŁADNIKI:

ciasto naleśnikowe

 mleko
mąka pszenna
2 jajka
szczypta soli 


olej
bułka tarta

Proporcje dobrane indywidualnie w zależności od tego ile naleśników chcemy otrzymać.
Ważne, żeby ciasto nie było za gęste.

farsz:

cebula
pieczarki
sos sojowy
sól, pieprz
kukurydza
papryka czerwona i zielona
żółty ser
parówki


A jak to zrobić:

Wszystkie składniki na naleśniki łączymy ze sobą, aby powstało gładkie ciasto bez grudek.
Naleśniki smażymy na rozgrzanej patelni z odrobiną oleju TYLKO Z JEDNEJ STRONY.

Wszystkie składniki farszu oprócz sera i parówek kroimy w drobną kostkę i podsmażamy.

Naleśniki odwracamy tak, aby można było farsz układać na stronie która była smażona.
Na starty żółty ser układamy trochę podsmażonego farszu i parówkę, a następnie zwijamy w rulon.
Tak przygotowane naleśniki maczamy w mleku i bułce tartej i obsmażamy z każdej strony na rozgrzanym oleju.
Potrawa jest bardzo syta ale można ją dodatkowo urozmaicić ulubioną sałatką.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...