Dzisiejsza propozycja jest jednym z ulubionych dań mojej rodzinki.
Wiem, że parówki to nic ciekawego ale od czasu do czasu po nie sięgam.
Zazwyczaj nie podaję ich samych tylko staram się je jakoś urozmaicić.
I oto jedna z moich propozycji.
SKŁADNIKI:
ciasto naleśnikowe
mleko
mąka pszenna
2 jajka
szczypta soli
olej
bułka tarta
Proporcje dobrane indywidualnie w zależności od tego ile naleśników chcemy otrzymać.
Ważne, żeby ciasto nie było za gęste.
farsz:
cebula
pieczarki
sos sojowy
sól, pieprz
kukurydza
papryka czerwona i zielona
żółty ser
parówki
A jak to zrobić:
Wszystkie składniki na naleśniki łączymy ze sobą, aby powstało gładkie ciasto bez grudek.
Naleśniki smażymy na rozgrzanej patelni z odrobiną oleju TYLKO Z JEDNEJ STRONY.
Wszystkie składniki farszu oprócz sera i parówek kroimy w drobną kostkę i podsmażamy.
Naleśniki odwracamy tak, aby można było farsz układać na stronie która była smażona.
Na starty żółty ser układamy trochę podsmażonego farszu i parówkę, a następnie zwijamy w rulon.
Tak przygotowane naleśniki maczamy w mleku i bułce tartej i obsmażamy z każdej strony na rozgrzanym oleju.
Potrawa jest bardzo syta ale można ją dodatkowo urozmaicić ulubioną sałatką.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz