Za co lubicie jesień ?
Bo ja za cudownie kolorowe liście, spadające kasztany, grzyby w lesie...
Tak, tak sezon grzybowy uważam za rozpoczęty :)
![]() |
Takie skarby zagościły ostatnio w mojej kuchni |
Obecnie przygotowuję przepisy na dania z grzybami do najnowszego numeru Coolmaga, będzie smacznie i jesiennie.
Ta przekąska w magazynie się nie znajdzie, ale uznałam, że podzielić się tym przepisem z Wami muszę, bo warto.
SKŁADNIKI:
4 duże świeże rydze
1 łyżka masła
1 ząbek czosnku - posiekany
1 szalotka - posiekana
1 łyżka posiekanej dymki (zielonej części)
sól
pieprz
oliwa z oliwek
bagietka
A jak to zrobić:
Grzyby umyć i niezbyt drobno pokroić.
Obgotować w lekko osolonej wodzie i odcedzić.
Na patelnie rozgrzać masło, dodać szalotkę i smażyć, aż się zeszkli.
Dołożyć grzyby i smażyć około 7-8 minut.
Doprawić czosnkiem, solą i pieprzem.
Pod koniec wsypać dymkę i dokładnie wymieszać.
Na rozgrzanej patelni podsmażyć pokrojone i skropione oliwą z oliwek kromki bagietki.
Na tak przygotowane pieczywo nakładać grzyby.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz