tag:blogger.com,1999:blog-1943743543166144755.post797280733084529939..comments2024-02-26T13:37:10.427+01:00Comments on Kuchnia w opałach: UDKA Z KURCZAKA PIECZONE W PRODIŻUKuchnia w opałachhttp://www.blogger.com/profile/03342085996666379941noreply@blogger.comBlogger4125tag:blogger.com,1999:blog-1943743543166144755.post-37992897912741076342020-03-29T18:50:25.427+02:002020-03-29T18:50:25.427+02:00O rety rety prawie czuję ten zapach i smak. Na pew...O rety rety prawie czuję ten zapach i smak. Na pewno wypróbuję. Ale głodna się od razu zrobiłam😆Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/03394040976997670270noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1943743543166144755.post-18327047396575257782017-10-02T10:05:21.694+02:002017-10-02T10:05:21.694+02:00Brzmi smacznie, z pewnością wypróbuję 😀Brzmi smacznie, z pewnością wypróbuję 😀Kuchnia w opałachhttps://www.blogger.com/profile/03342085996666379941noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1943743543166144755.post-9435977699434679442017-10-01T07:23:48.916+02:002017-10-01T07:23:48.916+02:00Mega łatwe i mega smaczne. Polecam każdemu.
Będąc...Mega łatwe i mega smaczne. Polecam każdemu.<br /><br />Będąc w niemczech wymyslilem przepis na świetną pieczeń z prodiża.<br /><br />1kg Mięsa mielonego<br />Słoiczek pieczarek w zalewie własnej<br />15dag sera żółtego<br />Pieprz zielony marynowany w słoiku<br />Kukurydza puszka<br />Marchewka z groszkiem słoiczek<br />2 ząbki czosnku<br />2 jajca<br />Czubata łyżka mąki<br />1 srednia cebulka<br />Przyprawy do smaku wg uznania. U mnie to papryka słodka i torebka zupy pomidorowej w proszku.<br /><br />Mięso wyrabiamy tak jak na mielone czyli dodajemy do miski mieso, przyprawy razem ze zupą pomidorową, pokrojony czosnek, cebule, kukurydze, marchewke z groszkiem, pieczarki, mąke i urabiamy<br /><br />Gdy mamy juz gotowe mieso, dzielimy je na w części. Obojętnie czy mamy prodiż ogkrągły czy prostokątny, z pierwszej częsci mięsa robimy pierwszą warstwę i rowno rozprowadzamy na dnie.<br />Na środek dajemy ser żółty i przykrywamy drugą warstwą mięsa ładnie dociskając ze sobą 2 warstwy. Od góry posypujemy to wszystko pieprzem marynowanym troszke go przyklepując by przykleił się on do mięsa. <br /><br />Po 20 minutach pieczenia, gdy z mięsa wyjdzie woda, proponuje ściągnąc pokrywe prodiża i oddzielić mięso od ścianek naczynia, tak by mięsko mogło się piec również z boku - wystarczy przejechać nożem do okoła ;)<br />Piec około godzine, max 1.5h zależy kto jak lubi. Po upieczeniu mięsko kroić na plastry i jeść jak się komu chce :)<br />Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1943743543166144755.post-75586267998565788002014-03-29T11:19:30.619+01:002014-03-29T11:19:30.619+01:00Zajebi..... :-) Zajebi..... :-) Anonymousnoreply@blogger.com