Dziś na moim stole gości zielone spaghetti.
To propozycja dla wszystkich tych, którzy stronią od mięsa lub po prostu wolą lżejsze jedzenie.
Mój mąż pewnie będzie niezadowolony ;) z braku mięsa, mi jednak to danie przypadło do gustu.
SKŁADNIKI:
makaron spaghetti (na 2 porcje)
2 garści świeżego szpinaku
1 dojrzałe awokado
kilka pomidorków koktajlowych
2 ząbki czosnku
2 łyżki oliwy z oliwek
parmezan
sól
pieprz
A jak to zrobić:
Makaron ugotować al`dente.
Szpinak opłukać, osuszyć, zmiksować z obranym ze skóry awokado, czosnkiem, 1 łyżką startego parmezanu i oliwą.
Mus przełożyć na patelnię, podgrzać doprawiając do smaku solą i pieprzem.
Dodać makaron i wszystko delikatnie wymieszać.
Podawać z pokrojonymi pomidorkami i startym parmezanem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz