środa, 28 lutego 2018

SPAGHETTI Z AWOKADO I SZPINAKIEM

Dziś na moim stole gości zielone spaghetti.
To propozycja dla wszystkich tych, którzy stronią od mięsa lub po prostu wolą lżejsze jedzenie.
Mój mąż pewnie będzie niezadowolony ;) z braku mięsa, mi jednak to danie przypadło do gustu.


SKŁADNIKI:

makaron spaghetti (na 2 porcje)
2 garści świeżego szpinaku
1 dojrzałe awokado
kilka pomidorków koktajlowych
2 ząbki czosnku
2 łyżki oliwy z oliwek
parmezan
sól
pieprz


A jak to zrobić:

Makaron ugotować al`dente.
Szpinak opłukać, osuszyć, zmiksować z obranym ze skóry awokado, czosnkiem, 1 łyżką startego parmezanu i oliwą.
Mus przełożyć na patelnię, podgrzać doprawiając do smaku solą i pieprzem.
Dodać makaron i wszystko delikatnie wymieszać.
Podawać z pokrojonymi pomidorkami i startym parmezanem.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...