wtorek, 24 stycznia 2017

NUTELLA Z AWOKADO I BANANÓW NA 4 URODZINY BLOGA

Dziś mój blog świętuje 4 urodziny :)
Nawet nie wiem kiedy to zleciało.
Z tej okazji chciała bym serdecznie podziękować za każde kliknięcie, które przekierowuje Was właśnie tu, za wszystkie miłe słowa i komentarze, za to, że poświęcacie chwilkę z Waszego cennego czasu, aby zobaczyć co u mnie słychać.
To dzięki Wam robię to co lubię i dzielę się tym tak często jak tylko mogę.

Mam nadzieję, że kolejny rok będzie dla mnie i dla Was w dalszym ciągu pełen kulinarnych inspiracji i wrażeń.
Zdmuchuję świeczkę i w myślach wypowiadam marzenie.
Chciała bym... a nie nie powiem, bo jeszcze się nie spełni ;)

No to kochani zapraszam na pyszny i zdrowy deser, zjedzony wprost ze słoiczka.
Ale zapewniam, że świetnie nadaje się zarówno jako dodatek do naleśników, tostów, gofrów i kanapek.





SKŁADNIKI:

2 dojrzałe banany
2 dojrzałe awokado
2-3 łyżki kakao
1 łyżka miodu opcjonalnie
do dekoracji granat, liczi i borówki lub inne ulubione owoce




A jak to zrobić:

Banany i awokado obrać ze skóry i pokroić na mniejsze kawałki.
Wsypać kakao i wszystko dokładnie zmiksować do uzyskania gładkiej masy.
Podczas miksowania krem opcjonalnie dosłodzić miodem.
Jeśli banany są bardzo dojrzałe to miód można spokojnie pominąć, a krem i tak będzie słodki.
Jeśli krem nie zniknie zaraz po przygotowaniu, to przechowywać go w zamkniętym słoiczku w lodówce :)








4 komentarze:

  1. Bardzo smakowicie się zapowiada. Na pewno wypróbuje. Dziękuje za przepis i pozdrawiam serdecznie :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Bardzo często robię podobną nutellę, z tym, że dodaję do niej czubatą łyżkę masła orzechowego:)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Ja czasami też dodaję mielone orzechy, ale tym razem na prośbę córki miała być bez 😉

      Usuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...