piątek, 29 kwietnia 2016

CHRZANOWA PASTA KANAPKOWA Z WĘDZONEJ MAKRELI

Na śniadanie najczęściej jem kanapki.
Często przygotowuje więc różnego rodzaju pasty do nich.
Pasta z makreli, to jedna z moich ulubionych.
Dzisiaj wzbogacona chrzanową nutą, stanowiła moje pyszne śniadanie.


SKŁADNIKI:

1 mała wędzona makrela
2 ogórki korniszony
2 łyżki posiekanego szczypiorku
1 łyżeczka tartego chrzanu
kilka kropel soku z cytryny
1 łyżka majonezu
sól 
pieprz

A jak to zrobić:


Makrelę obrać od ości i rozdrobnić widelcem.
Dodać pokrojone w drobną kostkę ogórki i pozostałe składniki.
Doprawić solą i pierzem.
Wymieszać i odstawić do lodówki na 30 minut.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...