piątek, 12 lutego 2016

KOKOSANKI CYTRYNOWE

Jak na każdego łasucha przystało, ciastka w domu być muszą.
Oczywiście jasna sprawa, że najlepsze są takie domowej roboty ;)
Zatem nieśmiało zapytam.
Lubicie kokosanki?
Ja bardzo :)
Dzisiaj zachęcam Was, do przygotowania ich cytrynowej wersji.


SKŁADNIKI:

2 białka
100 g cukru
200 g wiórków kokosowych 
sok i skórka z 1 cytryny


A jak to zrobić:

Białka ubić na sztywno, dodając stopniowo cukier.
Wsypać wiórki, otartą skórkę z cytryny i wlać sok.
Całość delikatnie wymieszać, przy pomocy łyżki.
Z powstałego ciasta, formować kulki wielkości orzecha włoskiego i układać je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
Ciastka piec 20 - 25 minut w piekarniku nagrzanym do 170 stopni.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...