Jak na każdego łasucha przystało, ciastka w domu być muszą.
Oczywiście jasna sprawa, że najlepsze są takie domowej roboty ;)
Zatem nieśmiało zapytam.
Lubicie kokosanki?
Ja bardzo :)
Dzisiaj zachęcam Was, do przygotowania ich cytrynowej wersji.
SKŁADNIKI:
2 białka
100 g cukru
200 g wiórków kokosowych
sok i skórka z 1 cytryny
A jak to zrobić:
Białka ubić na sztywno, dodając stopniowo cukier.
Wsypać wiórki, otartą skórkę z cytryny i wlać sok.
Całość delikatnie wymieszać, przy pomocy łyżki.
Z powstałego ciasta, formować kulki wielkości orzecha włoskiego i układać je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
Ciastka piec 20 - 25 minut w piekarniku nagrzanym do 170 stopni.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz