Zapraszam Was dzisiaj na pyszną i szybką przekąskę, której ja nie potrafię odmówić.
Bosko wygląda, a do tego jeszcze lepiej smakuje.
Można ją przygotować, jako przystawkę na "proszony obiad".
Myślę, że zadowoli nawet najbardziej wybrednych gości ;)
SKŁADNIKI:
1 bagietka czosnkowa
1 ser camembert z orzechami
4-5 plasterków szynki Prosciutto
rukola
świeża figa
oliwa
A jak to zrobić:
Bagietkę pokroić na kromki i podsmażyć na patelni delikatnie wysmarowanej oliwą.
Kromki przewrócić na drugą stronę, na każdą położyć plaster sera, przykryć pokrywką.
Gdy ser zrobi się w środku lekko płynny, ściągnąć kromki z patelni.
Ułożyć na wierzchu szynkę, po kilka listków rukoli i plastry figi.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz