poniedziałek, 5 października 2015

BRUSCHETTA Z ORZECHOWYM CAMEMBERTEM, PROSCIUTTO, RUKOLĄ I FIGAMI

Zapraszam Was dzisiaj na pyszną i szybką przekąskę, której ja nie potrafię odmówić.
Bosko wygląda, a do tego jeszcze lepiej smakuje.
Można ją przygotować, jako przystawkę na "proszony obiad".
 Myślę, że zadowoli nawet najbardziej wybrednych gości ;)


SKŁADNIKI:

1 bagietka czosnkowa
1 ser camembert z orzechami
4-5 plasterków szynki Prosciutto
rukola
świeża figa
oliwa

A jak to zrobić:

Bagietkę pokroić na kromki i podsmażyć na patelni delikatnie wysmarowanej oliwą.
Kromki przewrócić na drugą stronę, na każdą położyć plaster sera, przykryć pokrywką.
Gdy ser zrobi się w środku lekko płynny, ściągnąć kromki z patelni.
Ułożyć na wierzchu szynkę, po kilka listków rukoli i plastry figi.
Bruschettę podawać bezpośrednio po przygotowaniu.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...