Rollsy z tortilli to śniadaniowy hit mojej córki, z tegorocznych wakacji.
To szybka i smaczna przekąska, która idealnie nada się na letnie pikniki i wszelkiego rodzaju imprezowanie.
A co znajdziemy w środku?
To już Wasza inwencja twórcza :)
Wrzućcie to co lubicie, zwińcie, pokrójcie i konsumujcie.
SKŁADNIKI:
3-4 płaty tortilli
1 duża pierś z kurczaka
1 świeży ogórek (najlepszy z przydomowego ogródka)
1 pomidor
1/2 strąka papryki białej
sałata
przyprawa do gyrosa
sól
pieprz
3 łyżki majonezu
3 łyżki ketchupu
olej
A jak to zrobić:
Pierś z kurczaka umyć, osuszyć i pokroić w drobną kostkę.
Przyprawić solą, pieprzem i przyprawą do gyrosa.
Mięso usmażyć na rozgrzanym oleju.
Ketchup wymieszać z majonezem i posmarować płaty tortilli (z jednej strony).
Na sos ułożyć porwane liście sałaty, oraz wszystkie warzywa pokrojone w drobną kostkę.
Na wierzch wyłożyć usmażone mięso.
Tortille zwinąć w dość ciasny rulon i pokroić na plastry około 2-3 cm grubości.
Rollsy ułożyć na talerzu i podawać z resztą sosu.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz