poniedziałek, 20 lipca 2015

SAŁATKA Z CZEREŚNIAMI

Czeka się na niego cały rok, a on tak szybko się kończy.
Urlop :) prawie trzy tygodnie błogiego lenistwa.
Ładowania baterii na cały rok, poznawania  nowych smaków i szukania inspiracji...
Złapałam wiatr w żagle i pomału się rozkręcam.
Upały nie zachęcają do włączania piekarnika lub kuchenki, ale coś jeść trzeba.
Choć o obiedzie nie myślę, wieczorkiem lubię coś przekąsić.


SKŁADNIKI:

kilka listków ulubionej sałaty
3-4 plasterki szynki szwarcwaldzkiej
ser z niebieską pleśnią
kilka wydrylowanych czereśni
posiekane pistacje
ocet balsamiczny
pieprz kolorowy
opcjonalnie kwiaty lawendy


A jak to zrobić:

Sałatę umyć, osuszyć, porwać na mniejsze kawałki i ułożyć na talerzu.
Dodać pokrojony w kostkę ser, małe kawałki szynki i połówki czereśni.
Całość posypać pistacjami i oprószyć pieprzem.
Skropić odrobiną octu .
Podawać bezpośrednio po przygotowaniu.




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...