niedziela, 19 kwietnia 2015

PASTA KANAPKOWA Z AWOKADO

Hmm przyznaję, że awokado nieczęsto gości w moim menu.
Jeśli już je kupię, to zazwyczaj ląduje razem z innymi owocami w koktajlu.
Tym razem, pomysł nasunął mi się inny.
Przygotowałam smarowidło do chleba, które doskonale zastępuje masło.
W towarzystwie suszonych pomidorów, podbiło moje serce, a raczej podniebienie ;)


SKŁADNIKI:

1 dojrzałe awokado
1 jajko ugotowane na twardo
sok z cytryny
1 mały ząbek czosnku
1/2 szalotki
sól
pieprz
zioła prowansalskie

A jak to zrobić:

Awokado przekroić na pół i wydrążyć miąższ, który od razu skropić sokiem z cytryny, aby nie ściemniał.
Dodać pozostałe składniki i rozdrobnić je przy pomcy blendera na gładką masę.
Doprawić do smaku solą, pieprzem i ziołami.





4 komentarze:

  1. Odpowiedzi
    1. W 100 % zgadzam się z tym stwierdzeniem :)

      Usuń
  2. uwielbiam wszelkie pasty z awokado! ta wygląda niesamowicie kremowo :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. I taka właśnie jest :) próba pierwsza, ale jak najbardziej udana :)

      Usuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...