poniedziałek, 16 marca 2015

ŁOSOŚ Z PIECA Z MASŁEM ZIOŁOWYM I TYMIANKIEM

 Zabiegany poniedziałek.
Oby nie zapowiadał, zabieganego tygodnia.
Z racji braku czasu na dłuższe stanie przy garach, na stół wjechał dzisiaj Łosoś z pieca.
Pyszne i soczyste mięsko z nutą tymianku.
Mniam...

SKŁADNIKI:

250 g świeżego łososia (filet)
przyprawa do ryby
masełko ziołowe (przepis znajdziesz tutaj)
kilka gałązek świeżego tymianku


A jak to zrobić:

Łososia umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem.
Oprószyć przyprawą do ryby.
Na wierzchu ułożyć wiórki masełka ziołowego i świeże gałązki tymianku.
Rybę zawinąć w papier do pieczenia i włożyć do pieca nagrzanego do temperatury 170 stopni na 12-15 minut (w zależności od grubości płata).
Odwinąć papier i pozostawić jeszcze na 3-4 minutki z opcją grill.



2 komentarze:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...