niedziela, 11 stycznia 2015

PASTA KANAPKOWA Z CZERWONEJ FASOLI I SUSZONYCH POMIDORÓW

Kanapki zapewne często goszczą na Waszych stołach.
Bo zazwyczaj, przygotowujemy je na szybkie śniadanie lub kolację.
Absolutnie nie mam nic przeciwko, sama je bardzo lubię.
Kombinuję jednak czym zastąpić masło i tak powstają kolejne wersje "smarowideł" czytaj past ;)
Dziś zdradzę Wam pomysł, na jedną z nich.

SKŁADNIKI:

1 puszka czerwonej fasoli
6 suszonych pomidorów (w oleju)
2 łyżeczki oleju (tego w którym były suszone pomidory)
2 ząbki czosnku
świeże listki oregano i tymianku (ilość w\g gustu)
sól
pieprz

A jak to zrobić:

Fasolę przełożyć na sito i dokładnie przepłukać pod bieżącą wodą, odstawić aby obciekła.
Wszystkie składniki przełożyć do miski i zblendować na gładką masę.
Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Przechowywać w lodówce.



4 komentarze:

  1. bardzo fajny pomysł z tymi suszonymi pomidorkami, zabieram do wypróbowania i pozdrawiam Cię :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Próbuj, próbuj u mnie zniknęła w jeden dzień :) Również pozdrawiam :)

      Usuń
  2. Przed chwilą zrobiłam - świetny przepis! Szkoda, że nie mam pod ręką świeżej bułki :D:D

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...