środa, 21 stycznia 2015

BANANOWE PANCAKES

Na dzisiejsze śniadanie, przygotowałam pyszne bananowe placuszki.
Pulchne i delikatne, a co najważniejsze niezbyt skomplikowane.
Idealne na szybkie śniadanie.

Ps. Złożyliście już życzenia Waszym Babciom i Dziadkom?
Jeśli nie to uczyńcie to czym prędzej :)
Wszak przez dwa dni będziemy obchodzić ich Święto :)
Ale w ciągu roku też o nich nie zapominajcie, bo z pewnością wielu z nas, wiele im zawdzięcza :)

SKŁADNIKI:

1 szkl mąki pszennej
1 łyżeczka proszku do pieczenia
2 łyżki cukru pudru
1 jajko (roztrzepane)
1 1/4 szkl maślanki
20 g roztopionego masła
2 łyżeczki syropu klonowego
1 duży banan pokrojony w grubą kostkę

A jak to zrobić:

Wszystkie składniki przełożyć do miski i wymieszać łyżką na gładką masę.
Ciasto powinno mieć dość gęstą konsystencję.
Placuszki smażyć na rozgrzanej i suchej patelni, przewracając na drugą stronę, gdy na powierzchni zaczną się pokazywać pęcherzyki.
Pancakes podawać polane syropem klonowym, lub posypane cukrem pudrem.





4 komentarze:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...