poniedziałek, 29 grudnia 2014

TATAR Z WĘDZONEGO ŁOSOSIA Z CHRZANEM

 
Po świątecznych specjałach, nadchodzi czas w którym zaczynamy myśleć o sylwestrowych przekąskach.
Mniej lub bardziej entuzjastycznie podchodzimy do tematu, wszak nasze żołądki nie wróciły jeszcze do formy po trzy dniowej uczcie :)
Dlatego na moim sylwestrowym stole, w dużej mierze zagoszczą niewielkie przekąski.

SKŁADNIKI:

150 g wędzonego łososia
1 ogórek konserwowy
1 mała cebula dymka razem ze szczypiorkiem
6 pieczarek konserwowych
pieprz 
szczypta chilli
1/2 łyżeczki oliwy z oliwek
1/2 łyżeczki sosu sojowego
1 łyżeczka chrzanu (ze słoiczka)
papryka mielona, słodka (opcjonalnie)

A jak to zrobić:

Łososia, ogórka, pieczarki oraz cebulkę ze szczypiorkiem, bardzo drobno pokroić.
Doprawić chilli, pieprzem, sosem sojowym, chrzanem i oliwą.
Bardzo dobrze wymieszać.
Z wierzchu można go jeszcze posypać odrobiną mielonej, słodkiej papryki.
Podawać z grzankami (moje przygotowałam z bagietki czosnkowej).





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...