Likierów Ci u mnie dostatek, ale z reguły są to takie ze sklepowej półki.
Tym razem postawiłam na domową produkcję, w moim ulubionym smaku.
Bo w końcu krówki, to najlepsze dla mnie słodycze ;)
I tak oto powstał likier krówkowy, który pozwoli mi miło spędzić czas podczas urlopu.
Wolne od dziś do końca miesiąca, yupi :)
Żyć nie umierać, będę czytać, szukać i się inspirować...
SKŁADNIKI:
1 puszka kajmaku (400 g)
150 ml wódki
100 ml whisky
200 ml śmietanki 30 %
1 łyżka rozpuszczalnego kakao
1 łyżeczka ekstraktu w wanilii
A jak to zrobić:
Kajmak zblendować razem ze śmietanką, dodać alkohole i ponownie wymieszać.
Wsypać kakao, wlać ekstrakt waniliowy, zamieszać.
Przelać do butelki.
Gotowy likier przechowywać w lodówce.
Uuu, dobre to musi być bardzo... :)
OdpowiedzUsuńZapewniam, że jest :)
Usuń