Kolejna odsłona dania z kurkami na moim blogu.
Dlaczego?
Bo je lubię :)
Bo sezon na nie trwa zbyt krótko.
Propozycja śniadaniowa lub kolacyjna, myślę, że przypadnie Wam do gustu.
SKŁADNIKI:
50 g kurek
1 posiekana szalotka
1 łyżka masła
2 jajka
1 łyżeczka dobrej kwaśnej śmietany
sól
pieprz
A jak to zrobić:
Kurki umyć i pokroić jeśli są duże.
Na patelni roztopić masło i zeszklić na nim szalotkę.
Dodać kurki i smażyć 5 - 10 minut, od czasu do czasu mieszając.
Jajka rozkłócić ze śmietaną, doprawić solą i pieprzem.
Masę jajeczna wlać do kurek i smażyć, aż jajecznica się zetnie.
Z wierzchu posypać kolorowym pieprzem (opcjonalnie szczypiorkiem lub natką pietruszki).
Ależ apetycznie wygląda :)
OdpowiedzUsuńPolecam, jest delikatna w smaku mniam :)
Usuń