czwartek, 22 maja 2014

GRILLOWANE WARZYWA

No i wreszcie pogoda nas rozpieszcza :)
Chętniej niż jeszcze tydzień temu, wychodzimy z budynków.
Spacery, rowery, rolki..........grille.
Tak właśnie lubimy spędzać wolny czas.
Po czterech godzinach na rowerze lekka kolacja, przygotowana na patelni grillowej.
Polecam również przetestować na grillu.

SKŁADNIKI:

6 plastrów bakłażana
6 plastrów cukinii
6 plastrów pomidora
6 plastrów papryki
żółty ser
sól morska ziołowa
pieprz kolorowy
świeża bazylia

A jak to zrobić:

Plastry bakłażana posolić i odstawić na 20 minut, aby pozbyć się z nich goryczki.
Plastry pomidora oprószyć solą i pieprzem.
Po upływie czasu, bakłażany opłukać pod bieżącą wodą i osuszyć papierowym ręcznikiem.
Grillować je razem z cukinią i papryką z dwóch stron, doprawiając do smaku solą ziołową.
Gorące warzywa układać na talerzu, przekładając je serem.
Swoje piramidki przełożyłam na chwilę na patelnię i przykryłam przykrywką, aby ser dokładnie się roztopił.
Bakłażan, ser żółty, pomidor, ser żółty, cukinia, papryka, bazylia.
Całość posypać pieprzem lub ulubionymi ziołami.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...