środa, 30 kwietnia 2014

SZNYCLE Z SZYNKI W GLAZURZE MIODOWO-MUSZTARDOWEJ

Przeraża Cię połączenie miodu i mięsa ?
Nic bardziej mylnego, odrobina tego płynnego złota nada potrawie wyjątkowego smaku i koloru.

Przed majowym weekendem, postanowiłam sobie lekko "osłodzić" życie poprzez marynatę do mięsa.
Bo jak by to powiedział mój mąż, obiad bez mięsa to nie obiad.
Przedstawiam cudnie pachnące sznycle z szynki, które równie dobrze możecie przygotować na majowego grilla.

SKŁADNIKI:

4 sznycle z szynki wieprzowej
1 duża łyżka miodu (jasnego)
1 duża łyżka musztardy (ostrej)
szczypta ostrej papryki w proszku
tymianek, rozmaryn do smaku
olej

A jak to zrobić:

Sznycle rozłożyć na desce i delikatnie przy pomocy pięści je "roztłuc".
Przygotować marynatę z miodu, musztardy i przypraw, w której bardzo dokładnie obtoczyć mięso.
Odstawić do lodówki na 2-3 godziny.
Mięso smażyć (na patelni grillowej lub grillu) z dwóch stron na złoty kolor, aż zmięknie.
 Przed smażeniem delikatnie natłuścić patelnię olejem.

Całości dopełniają pieczone w piecu ziemniaki i marynowane mini patisony.



 
 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...