poniedziałek, 14 kwietnia 2014

JAJKO SADZONE W KAJZERCE

Jak najlepiej zacząć przedświąteczny tydzień?
Proponuję pyszne śniadanko :)
Póki jeszcze mamy czas pomiędzy sprzątaniem, zakupami i gotowaniem, nie zapominajmy, że śniadanie to najważniejszy posiłek, w ciągu całego dnia.

 SKŁADNIKI:
 na 1 porcję


1 kajzerka
masełko czosnkowe
1 pomidor
3-4 listki bazylii
3 plasterki polędwicy łososiowej
1 jajko
posiekany szczypiorek
starty żółty ser
sól
pieprz

A jak to zrobić:

Z kajzerki odciąć górę i delikatnie ją wydrążyć.
Posmarować w środku masełkiem czosnkowym.
Pomidora pokroić w drobną kostkę i wymieszać z posiekaną bazylią, przełożyć do bułki oprószając solą i pieprzem.
Plasterki polędwicy ułożyć w środku tak aby brzegi wystawały poza kajzerkę.
Do środka wbić jajko i ponownie oprószyć solą i pieprzem.
Wstawić do nagrzanego piekarnika 180 stopni, do momentu aż białko się zetnie.
Wyjąć z piekarnika i posypać startym żółtym serem i posiekanym szczypiorkiem.
Podawać na ciepło.



 
 
 
 

4 komentarze:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...