sobota, 1 marca 2014

PRZEKĄSKA Z CIASTA FILO I PASTY Z WĘDZONEGO ŁOSOSIA

Karnawał ma się ku końcowi, więc warto się jeszcze trochę pobawić.
Proponuję także przy tym dobrze zjeść.
Przekąski z ciasta filo, nadają się do tego idealnie.
A jeśli ktoś zapyta czy ten papier się je, odpowiadajcie ze śmiechem, że tak :)


SKŁADNIKI:

3 płaty ciasta filo
2 łyżki roztopionego masła
100 g wędzonego łososia
2 jajka ugotowane na twardo
1 łyżeczka keczupu
1 łyżka majonezu
sól
pieprz
posiekany szczypiorek


A jak to zrobić:

Płaty ciasta filo pokroić na kwadraty i posmarować masłem.
Składać nieregularnie po 3 sztuki i wkładać do formy na muffiny, niczym papilotki.
Piec 4-5 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni, aż się ze złocą.

Jajka i łososia zblendować i doprawić solą, pieprzem, keczupem i majonezem.
Dobrze wymieszać.
Tak przygotowaną masę nakładać do środka upieczonych "papilotek" z ciasta.
Posypać posiekanym szczypiorkiem.



Smacznego

2 komentarze:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...