środa, 8 stycznia 2014

TUŃCZYKOWA SAŁATKA Z FASOLĄ

Sezon karnawałowy w pełni, zatem kolejna propozycja na smaczną sałatkę.
Smaczną, a zarazem prostą i szybką w wykonaniu.
Do tuńczyka natchnęła mnie koleżanka z pracy, która parę dni temu pałaszowała go przy mnie na przerwie w pracy.
Aniu dziękuję za inspirację :)

  Sałatka idealne wkomponuje się w imprezowe menu, chociaż dzisiaj pełni funkcję mojej kolacji.

SKŁADNIKI:

mała puszka fasoli białej (gotowanej na parze)
mała puszka fasoli czerwonej (gotowanej na parze)
mała puszka kukurydzy
1 jajko ugotowane na twardo
1 kiszony ogórek
1 puszka tuńczyka w sosie własnym
1 łyżeczka musztardy Dijon
1 łyżka majonezu
sól 
pieprz

A jak to zrobić:

Jajko pokroić w kostkę, a ogórka w pół talarki - przełożyć do miski.
Dodać wszystkie pozostałe składniki (fasolki przepłukać pod bieżącą wodą), doprawić solą i pieprzem.
Całość dokładnie wymieszać.


Bonduelle - dziękuję za składniki do mojej sałatki.

4 komentarze:

  1. Polecam się na przyszłość Kasiu ; )

    OdpowiedzUsuń
  2. witaj Kasiu, wspaniała i pyszna sałatka, pozdrawiam, sąsiadka z klatki obok :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. O Ewa jak miło, nie wiedziałam, że działasz w "branży" :) Dziękuję i również pozdrawiam :)

      Usuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...