środa, 4 grudnia 2013

PASTA KANAPKOWA Z KUKURYDZĄ

Kilka dni temu otrzymałam miła przesyłkę od Bonduelle.
Wśród całej zawartości, jako pierwsza moją uwagę przykuła puszeczka z kukurydzą z dodatkiem chilli.
Nigdy wcześniej takiej nie jadłam, więc postanowiłam przetestować ją na pierwszy ogień.
I tak powstała pyszna, delikatnie pikantna pasta kanapkowa.

SKŁADNIKI:

4 łyżki kukurydzy z chilli (Bonduelle)
3 cieniutkie drobiowe kabanosy
1 jajko ugotowane na twardo
1 łyżka pokrojonej w kostkę czerwonej papryki
1 łyżeczka posiekanego szczypiorku
kiełki rzodkiewki
sól morska ziołowa
pieprz
1 łyżka majonezu
1 łyżeczka ostrej musztardy.

A jak to zrobić:

Pokroić: jajko w drobną kostkę, kabanosy w drobne talarki.
Wszystkie składniki przełożyć do miseczki i dokładnie ze sobą wymieszać.
Tak przygotowana pasta najlepiej smakuje ze świeżym pieczywem.
Swoją wersję podałam jeszcze dodatkowo z małymi pomidorkami i gorgonzolą.




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...