Owoce i ryba, dla niektórych połączenie nie do przyjęia.
Dla mnie miłe zaskoczenie :)
Chociaż próbowałam tego połączenia pierwszy raz, już wiem że:
- z pewnością pokombinuję jeszcze z łososiem i innymi owocami
- na moim dziecku to danie nie zrobiło wrażenia ;)
Polecam jako przystawkę lub zwyczajną kolację.
SKŁADNIKI:
bagietka
wędzony łosoś
figa
ziarna sezamu
olej rzepakowy
A jak to zrobić:
Bagietkę pokroić pod skosem na kromki i podsmażyć na rozgrzanym oleju z dwóch stron.
Na każdą grzankę, ułożyć płaty wędzonego łososia i plasterki figi.
Całość posypać odrobiną ziaren sezamu.
Aby jeszcze bardziej wzbogacić smak sezam można wcześniej uprażyć.
doskonały przepis do figowej akcji, zapraszam do udziału
OdpowiedzUsuńhttp://durszlak.pl/akcje-kulinarne/figa-bez-maku
Dziękuję i pozdrawiam
UsuńBardzo apetycznie wyglądają! :)
OdpowiedzUsuńI tak samo smakują :)
Usuń