poniedziałek, 16 września 2013

GRZANKI Z WĘDZONYM ŁOSOSIEM I FIGĄ

Owoce i ryba, dla niektórych połączenie nie do przyjęia.
Dla mnie miłe zaskoczenie :)
 Chociaż próbowałam tego połączenia pierwszy raz, już wiem że:
- z pewnością pokombinuję jeszcze z łososiem i innymi owocami
- na moim dziecku to danie nie zrobiło wrażenia ;)

Polecam jako przystawkę lub zwyczajną kolację.

SKŁADNIKI:

bagietka
wędzony łosoś
figa
ziarna sezamu
olej rzepakowy

A jak to zrobić:

Bagietkę pokroić pod skosem na kromki i podsmażyć na rozgrzanym oleju z dwóch stron.
Na każdą grzankę, ułożyć płaty wędzonego łososia i plasterki figi.
Całość posypać odrobiną ziaren sezamu.
Aby jeszcze bardziej wzbogacić smak sezam można wcześniej uprażyć. 





4 komentarze:

  1. doskonały przepis do figowej akcji, zapraszam do udziału
    http://durszlak.pl/akcje-kulinarne/figa-bez-maku

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...