czwartek, 22 sierpnia 2013

PSEUDO RISOTTO

Czy przygotowując gołąbki, zawsze precyzyjnie przygotowujecie ilość farszu, względem liści kapusty?
Czy zastanawiacie się co zrobić z jego nadmiarem?
Ja z reguły mam z tym problem.
Tak było i tym razem.
Wszystkie liście kapusty wykorzystane, a farsz został w misce i się ze mnie śmieje :)
Chwila zastanowienia i pomysł jest.

SKŁADNIKI:

farsz na gołąbki ( około 1 1/2 szklanki)
olej rzepakowy
1 mała cukinia
1 papryczka pepperoni
1 pomidor
2 ząbki czosnku
pieprz kolorowy
sól

A jak to zrobić:

Na patelni rozgrzać olej i podsmażyć na nim pokrojoną w kostkę cukinię, papryczkę, wraz z posiekanym drobno czosnkiem.
Gdy cukinia zmięknie dodać pokrojonego w kostkę pomidora, całość doprawić solą i pieprzem.
Jak pomidor puści sok, dodać farsz na gołąbki i dokładnie wymieszać.
Podsmażać około 10 minut.




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...