Kolejny zabiegany dzień :)
Od rana poza domem, to tu, to tam.
A mówią, że na urlopie powinno się odpoczywać.
Ja jednak zdecydowanie należę do tych, których "nicnierobienie" bardzo męczy.
W ramach kolacji, faszerowane ziemniaczki.
SKŁADNIKI:
8 średniej wielkości ziemniaków
1 szalotka
1/2 strąka czerwonej papryki
1/2 strąka żółtej papryki
1/2 strąka białej papryki
1/2 średniej cukinii
1 mały pomidor
1 ząbek czosnku
żółty ser
1 łyżka pokrojonego szczypiorku
sól ziołowa
pieprz kolorowy
papryka słodka mielona
oliwa
A jak to zrobić:
Ziemniaki ugotować w mundurkach, pomidora sparzyć i obrać se skórki.
Z przestygniętych ziemniaków ściągnąć skórkę, przekroić na pół i wydrążyć środki.
Wszystkie warzywa pokroić w drobną kostkę i delikatnie poddusić na rozgrzanej oliwie, razem z przeciśniętym przez praskę czosnkiem, doprawiając solą i pieprzem.
Wydrążone ziemniaki napełnić przygotowanym farszem, na wierzchu ułożyć żółty ser, posypać słodką papryką i zapiec w piekarniku 10 minut, 170 stopni.
Musi być pyszne!
OdpowiedzUsuńJest :) polecam
UsuńPyszne takie ziemniaczki:)
OdpowiedzUsuń