poniedziałek, 29 lipca 2013

TOSTY WERSJA BIG :)

Upałów ciąg dalszy, a przy tej temperaturze chęci na gotowanie coraz mniejsze.
Z racji braku obiadu (jeść się rodzince nie chciało), trochę bardziej obfita kolacja ;)
A tosty robione na patelni, smakują równie dobrze jak z tostera.

SKŁADNIKI:
na jednego tosta

3 kromki chleba tostowego
masło
sałata
pomidor
czerwona cebula
papryka
wędzona pierś z kurczaka
żółty ser
oliwki
sól
pieprz
suszone oregano
ketchup
majonez
suszony pomidor
 (ilość składników w zależności od upodobań)

A jak to zrobić:

Chleb delikatnie posmarować masłem z jednej strony i poukładać plasterki sera żółtego.
Tosty przełożyć na patelnię i podpiekać na bardzo małym ogniu, aż ser się rozpuści, a chleb przyrumieni.
W tym czasie warzywa pokroić na plasterki.
Gdy tosty będą gotowe, składamy kanapkę.
Na pierwszą kromkę nakładamy warstwę majonezu (lub sosu czosnkowego), sałatę, plastry piersi z kurczaka i po 2-3 plasterki warzyw, posypujemy oregano, solą i pieprzem.
Przykrywamy następną kanapką, którą smarujemy ketchupem i nakładamy pozostałe warzywa.
Czas na ostatnią kromkę, którą przykrywamy naszą kanapkę (układamy serem do dołu).
Aby zapobiec rozsuwaniu się tosta podczas jedzenia, przekłuwamy go patyczkiem do szaszłyków, na który nabijamy suszonego pomidora.













4 komentarze:

  1. jednak tost tostowi nierówny ;) pycha! pozdrawiam i zapraszam na potrawy z grilla http://www.zgrilla.pl/grillowany-pstrag-z-limonka-i-kolendra/

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...