środa, 24 lipca 2013

SCHAB GRILLOWANY Z CAMEMBERTEM

Moje pierwsze podejście do schabu grillowanego na patelni.
Wrażenia smakowe całkiem przyzwoite, choć ja chyba jednak zostanę fanka tradycyjnego schabowego.
Ale zachęcam do wypróbowania, wszak dobrze jest poznawać nowe smaki.

SKŁADNIKI:

4 kotlety ze schabu
sól
pieprz
2 ząbki czosnku
ocet balsamiczny
sos sojowy
12 plasterków sera camembert

A jak to zrobić:

Kotlety zamarynować w sosie, occie i przeciśniętym przez praskę czosnku.
Odstawić do lodówki na dwie godziny.
Kotlety wyciągnąć z marynaty i oprószyć solą i pieprzem.
Grillować z obu stron na rozgrzanej patelni.
Pod koniec na wierzchu ułożyć ser.

Schab podałam ze smażonymi ziemniakami i sałatką z kiszonych  ogórków.


2 komentarze:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...