Zapraszam na kolejna odsłonę past kanapkowych.
Tym razem prym wiedzie wędzony łosoś.
Pasta najlepiej smakuje z ciemnym pieczywem lub pumperniklem.
Ja ją jednak dzisiaj zaserwowałam z grzankami.
Polecam serdecznie.
SKŁADNIKI:
100 g wędzonego łososia
2 cebulki dymki
1 jajko ugotowane na twardo
1/2 strąka białej papryki
2 suszone pomidory
1/2 łyżeczki musztardy rosyjskiej (lub innej ostrej)
sól
pieprz
A jak to zrobić:
Łososia pokroić na drobne kawałeczki i przełożyć do miseczki.
Cebulki pokroić w pierścionki wraz z 1/3 zielonych części.
Jajko, paprykę i suszone pomidory pokroić w drobną kostkę.
Wszystkie pokrojone składniki przełożyć do łososia, dodać musztardę i wymieszać doprawiając solą i pieprzem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz