Za oknem tropikalne klimaty, temperatura grubo powyżej trzydziestej kreski.
Propozycja grillowania na świeżym powietrzu, nie przypadła moim domownikom dzisiaj do gustu, bo za gorąco.
Zamarynowane mięsko czekało w lodówce, cóż było robić - patelnia grillowa znów poszła w ruch.
SKŁADNIKI:
6 plastrów karczku
3 łyżki ketchupu
1 łyżka ostrej musztardy
1 łyżeczka papryki w proszku
przyprawa do grilla
sól
pieprz
2 ząbki czosnku
A jak to zrobić:
Ze wszystkich składników przygotować marynatę, w której bardzo dobrze obtoczyć mięso.
Przełożyć do szklanej miski, zakryć folią i włożyć do lodówki na kilka godzin.
Patelnię dobrze rozgrzać i smażyć mięso z obu stron po 2-3 minuty.
Tak przygotowane mięso nadaje się na każdego rodzaju grilla.
Zdjęcie rewelacyjne
OdpowiedzUsuń