niedziela, 28 lipca 2013

GRILLOWANY KARCZEK

Za oknem tropikalne klimaty, temperatura grubo powyżej trzydziestej kreski.
Propozycja grillowania na świeżym powietrzu,  nie przypadła moim domownikom dzisiaj do gustu, bo za gorąco.
Zamarynowane mięsko czekało w lodówce, cóż było robić - patelnia grillowa znów poszła w ruch.

SKŁADNIKI:

6 plastrów karczku

3 łyżki ketchupu
1 łyżka ostrej musztardy
1 łyżeczka papryki w proszku
przyprawa do grilla
sól 
pieprz
2 ząbki czosnku

A jak to zrobić:

Ze wszystkich składników przygotować marynatę, w której bardzo dobrze obtoczyć mięso.
Przełożyć do szklanej miski, zakryć folią i włożyć do lodówki na kilka godzin.

Patelnię dobrze rozgrzać i smażyć mięso z obu stron po 2-3 minuty.
Tak przygotowane mięso nadaje się na każdego rodzaju grilla.




1 komentarz:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...