Za oknem piękna pogoda, idealna na biesiadowanie przy grillu.
No ale niestety nie każdemu taki wypoczynek jest dany.
U mnie dzisiaj namiastka grillowania.
Zamiast tradycyjnego grilla , patelnia grillowa :)
Ale też było smacznie.
Ps. uciekam do pracy.
SKŁADNIKI:
3 piersi z kurczaka
sos sojowy
ocet balsamiczny
pieprz
A jak to zrobić:
Piersi umyć i oczyścić z błonek.
Jeśli są duże to pokroić na mniejsze kawałki.
Z sosu sojowego, octu i pieprzu przygotować marynatę.
Przełożyć do niej mięso i dobrze wymieszać.
Odstawić do lodówki na minimum 2-3 godziny, najlepiej na całą noc.
Tak zamarynowane mięso układamy na mocno rozgrzanej patelni grillowej i opiekamy je po 3-4 minutyi z każdej strony.
Mięso podałam z grillowanymi ziemniakami i fasolką szparagową zasmażaną z bułką tartą.
Lubię takie mięsko :)
OdpowiedzUsuńJa również jest soczyste i bez tłuszczu :)
Usuń