niedziela, 21 lipca 2013

GRILLOWANA PIERŚ Z KURCZAKA

Za oknem piękna pogoda, idealna na biesiadowanie przy grillu. 
No ale niestety nie każdemu taki wypoczynek jest dany.
U mnie dzisiaj namiastka grillowania.
Zamiast tradycyjnego grilla , patelnia grillowa :)
Ale też było smacznie.
Ps. uciekam do pracy.

SKŁADNIKI:

3 piersi z kurczaka
sos sojowy
ocet balsamiczny
pieprz

A jak to zrobić:

Piersi umyć i oczyścić z błonek.
Jeśli są duże to pokroić na mniejsze kawałki.
Z sosu sojowego, octu i pieprzu przygotować marynatę.
Przełożyć do niej mięso i dobrze  wymieszać.
Odstawić do lodówki na minimum 2-3 godziny, najlepiej na całą noc.

Tak zamarynowane mięso układamy na mocno rozgrzanej patelni grillowej i opiekamy je po 3-4 minutyi z każdej strony.
Mięso podałam z grillowanymi ziemniakami i fasolką szparagową zasmażaną z bułką tartą.


2 komentarze:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...