wtorek, 16 lipca 2013

GRILLOWANA CUKINIA Z CAMEMBERTEM

Patelnia grillowa, to chyba jedna z moich bardziej trafnych inwestycji kuchennych.
Uwielbiam grillowane warzywa, które zachowują swoją chrupkość, czyli to co lubię.
Dzisiaj zapraszam na szybką i smaczną przekąskę.

SKŁADNIKI:

1 cukinia
1 ser camembert
1 papryka
2 łyżki drobno pokrojonego pomidora
sól
kolorowy pieprz
oliwa
świeże oregano

A jak to zrobić:

Cukinię pokroić w plastry około 1 centymetra i lekko posolić. 
Odstawić na 10 minut.
Paprykę pokroić na kawałki.
Patelnię grillową delikatnie natłuścić oliwą i rozgrzać.
Ułożyć plastry cukinii i paprykę, grillować z dwóch stron.
Gdy cukinia będzie lekko miękka, ułożyć plastry camemberta i zostawić na patelni, do momentu, aż ser się zacznie rozpuszczać.
Warzywa przełożyć na talerz, posypać drobno pokrojonym pomidorem i oprószyć kolorowy pieprzem.

Udekorować świeżym oregano i podawać.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...