niedziela, 7 lipca 2013

DELIKATNY KREM Z LEKKĄ CZEKOLADOWĄ NUTKĄ

Uwielbiam cieple, leniwe, niedzielne popołudnia, kiedy nic nie muszę.
Czas sobie biegnie powolutku, bez codziennego pośpiechu.
Ulubione wino chłodzi się w lodówce na wieczór.
Odrobina słodyczy dopełnia całości.
Szkoda tylko, że takich dni jest niewiele.
Ale cieszmy się chwilą :)

SKŁADNIKI:

200 ml śmietanki 30 %
śmietan-fix
1 łyżka cukru pudru
200 g serka mascarpone
100 g mlecznej czekolady
ziarna granatu

A jak to zrobić:

Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej i odstawić, aby lekko przestygła.
Śmietankę ubić na sztywno z cukrem pudrem i śmietan-fixem (odłożyć dwie łyżki do dekoracji).
Dodać mascarpone i przestudzoną, płynną czekoladę, całość dokładnie wymieszać, przy użyciu miksera.
Krem przełożyć do pucharków, udekorować bitą śmietaną i posypać ziarnami granatu.
Podawać schłodzone.




2 komentarze:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...