sobota, 20 lipca 2013

ARBUZOWE MOJITO

Sezon arbuzowy w pełni :)
Wyśmienicie smakuje i gasi pragnienie dobrze schłodzony.
Ja na dzisiejszy wieczór, po upalnym dniu zapraszam na arbuzowe mojito.
Wersja oczywiście tylko dla dorosłych.

SKŁADNIKI:

2 kawałki arbuza (półksiężyce)
5 listków mięty
1/2 soku z limonki
2 ćwiartki limonki
1 łyżeczka brązowego cukru
30 ml białego rumu
20 ml grenadine
3 kostki lodu
woda mineralna gazowana

A jak to zrobić:

Oczyszczone z pestek i skóry kawałki arbuza zblendować z lodem.
W osobnej szklance utrzeć łyżką  miętę, cukier i sok z limonki.
Przelać wszystko do wysokiej szklanki, dodać grenadinę i rum, wymieszać.
Wrzucić kawałki limonki i całość dopełnić wodą gazowaną.
Udekorować plastrem limonki, kawałkiem arbuza i miętą.


4 komentarze:

  1. świetny pomysł, kiedyś łączyłam arbuza z rumem i to było naprawdę smaczne :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Rewelacyjnie orzeźwiający drink! :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Mało odpowiedni na tę porę roku, ale ogólnie polecam :)

      Usuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...