czwartek, 27 czerwca 2013

MUSZLE NADZIEWANE WARZYWAMI

Dzisiaj ważny dzień dla mojej córki - odebrała świadectwo ukończenia Szkoły Podstawowej.
A ja właśnie uświadomiłam sobie jak ten cza leci.
Pamiętam jak dziś, moją małą córeczkę,jak wędrowała po raz pierwszy do szkoły.
Wracając trzymała wielką tytę wypełnioną słodyczami, uczesana w dwa kucyki :)
Tak, tak to już minęło 6 lat.
Teraz żegna się z koleżankami, umówiły się na pizzę.

A ja dzisiaj z braku czasu i obfitości wrażeń proponuję szybki obiadek.

SKŁADNIKI:

10 dużych muszli (Conchiglioni)
3 plastry szynki Szwarcwaldzkiej
1/2 strąka papryki żółtej
1/2 strąka papryki czerwonej
1/2 cukinii
kilka małych różyczek kalafiora
2 garści świeżego szpinaku
5 pomidorków koktajlowych
5 suszonych pomidorów
2 ząbki czosnku
ser grana padano
pieprz kolorowy
sól ziołowa
olej rzepakowy

A jak to zrobić:

Makaron zagotować w osolonej wodzie do miękkości.
Różyczki kalafiora zblanszować.
Na patelni rozgrzać olej i dodać pokrojone w kostkę warzywa (papryki, cukinię, kalafior), delikatnie poddusić.
Dodać pozostałe składniki, doprawić pieprzem i sola oraz czosnkiem przeciśniętym przez prasę.
Dusić, aż szpinak odparuje.
Tak przygotowanym farszem, wypełnić muszle i posypać grana padano.
Podawać na ciepło.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...