piątek, 28 czerwca 2013

CYKORIA Z CAMEMBERTEM

No i wreszcie nadszedł dzień tak długo przeze mnie oczekiwany :)
Hurra mam urlop.
Dwa tygodnie błogiego lenistwa, jeszcze bliżej nie sprecyzowane, ale mam nadzieję, że spontaniczne i miłe.
A póki co zapraszam na cykorię :)

SKŁADNIKI:

2 cykorie 
 1/2 okrągłego serka camembert 
4 suszone pomidory 
1/2 cytryny
 pieprz, sól, cukier
 masło do posmarowania formy

A jak to zrobić: 

 
Cykorie przekroić na pół, powycinać głąby nadające gorycz. 
Naczynie żaroodporne wysmarować masłem. 
Ułożyć w nim cykorie na przemian z pokrojonymi w paseczki pomidorami i tak samo pokrojonym serem, doprawić solą, pieprzem, cukrem i skropić sokiem z cytryny.
 Na wierzchu można położyć odrobinę masła. 
Zapiekać w piekarniku w temperaturze 180 stopni 15-20 minut.


1 komentarz:

  1. Zrobiłam cykorę z Twojego przepisu i właśnie pałaszuję. Tanio, szybko, łatwo i smacznie :)

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...