Owocowe spaghetti pokochają wasze dzieci, ale i Wam powinno przypaść do gustu.
To propozycja na:
szybki - bo łatwy w przygotowaniu,
zdrowy - bo owoce
i pożywny - bo makaron
posiłek, który najlepiej smakuje w ciepły wiosenny dzień.
Dzisiaj co prawda dzień jest bardziej deszczowy, ale pokusiłam się na zrobienie tego spaghetti dla mojej córki, jako że obiad je dzisiaj o wczesnej porze (dlatego wersja lekka), przed wysiłkiem fizycznym.
Miłość do koni jest u niej na tyle silna, że nawet taka pogoda jej nie przeszkadza.
SKŁADNIKI:
na 1 porcję
makaron spaghetti ugotowany al`dente (na 1 porcję)
1 owoc kiwi
1 mała miseczka malin
2-3 łyżki jogurtu naturalnego
odrobina soku z cytryny
3-4 listki świeżej melisy
cukier trzcinowy do smaku
A jak to zrobić:
Kiwi obrać ze skórki, przekroić na pół.
Jedną połowę rozgnieść widelcem, razem z połową malin, skropić sokiem z cytryny.
Dodać jogurt, porwane listki melisy i cukier do smaku, wymieszać.
Drugą połowę kiwi pokroić w kostkę i z resztą malin dodać do sosu.
Całość podgrzać i wymieszać z jeszcze ciepłym makaronem.
Podawać od razu.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz