czwartek, 2 maja 2013

BOMBARDINO

Jak wam mija tegoroczna Majówka?
Miało być ciepło, pięknie, grille rozpalone do czerwoności, a tu co zimno i deszczowo, karkóweczka zamiast na grillu smaży się na patelni.
Nie ma co załamywać rąk i trzeba jakoś się odnaleźć w zaistniałej sytuacji.
Jako upiększacz otoczenia i rozgrzewacz zarazem polecam BOMBARDINO.
I niech Wam się nie wydaje, że zdjęcie jest lekko rozmazane, to jedynie efekt uboczny po dwóch pierwszych łykach :) od razu widać promienie słońca.

SKŁADNIKI:

Advocaat Bombardino z nutką rumu (do kupienia w Netto albo Kauflandzie)
1 mała śmietana 30 %
1 łyżka cukru pudru


A jak to zrobić:

Śmietanę ubić na sztywno razem z cukrem.
Likier przelać do garnuszka i podgrzać go na małym ogniu do temp. około 70 stopni.
Ciepły likier przelać do szklanki i na wierzch nałożyć ubitą śmietanę, najlepiej korzystając z rękawa cukierniczego.
Wierzch można posypać odrobiną kakao.
Najlepiej pić póki jest ciepłe.


4 komentarze:

  1. ach, takim napojem chętnie bym sobie dogodziła! :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Polecam, jest na prawdę godny wypróbowania :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Świetny pomysł na domowa kombinację alkoholową:-))

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...