piątek, 22 marca 2013

CIASTKA CROISSANT

Jak człowiek ma się dobrze czuć jak za oknem wciąż zimowo :(
Wczorajsze poszukiwania wiosny spełzły na niczym :(
Dlatego dzisiaj proponuję coś słodkiego na poprawę nastroju :)


SKŁADNIKI:

1 budyń waniliowy
2 szklanki mleka
2 łyżki cukru
1 banan
6 połówek brzoskwiń w zalewie
1 płat gotowego ciasta croissant
polewa czekoladowa
żółtko

A jak to zrobić:

Płat gotowego ciasta rozwałkować na prostokąt o wymiarach około 30-40 cm. i podzielić na 12 równych kwadratów.
Budyń ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu, dodając cukier.
Na każdy kwadrat ciasta wyłożyć po 1 łyżce lekko schłodzonego budyniu, 2 plasterki banana i ćwiartkę brzoskwini.
Ciastko złożyć za cztery rogi w sakiewkę delikatnie ściskając, aby podczas pieczenia sakiewki się otworzyły.
Gotowe ciastka posmarować żółtkiem i piec w nagrzanym piekarniku w 170 stopniach około 20 minut.
Po upieczeniu polać czekoladą.




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...